Ανάσταση  ελπίζουν να κάνουν φέτος το Πάσχα οι ξενοδόχοι, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια η συγκεκριμένη περίοδος  πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

«Υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση με πέρσι και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα αλλάξουμε σελίδα από την περίοδο της περσινής και της προπέρσινης χρονιάς που ήταν οι χειρότερες της τελευταίας 15ετίας», είπε ο κ. Γιώργος Μπαφίτης, πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρου.

Εκτός από τους Έλληνες, οι ξενοδόχοι έχουν κρατήσεις και από ξένους τουρίστες,  δεδομένου ότι φέτος συμπίπτουν χρονικά το Πάσχα των καθολικών με αυτό των ορθοδόξων. Οι πτήσεις τσάρτερ έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα ενώ κίνηση παρουσιάζουν πόλεις που δεν θεωρούνται πασχαλινοί προορισμοί.

«Έχουν γίνει από ορισμένα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει προσφορές για το Πάσχα με 70 και 80 ευρώ το άτομο και πάμε μέχρι και 130 ευρώ σε πεντάστερα ξενοδοχεία», είπε ο κ. Ν. Χαλκιαδάκης, πρόεδρος ξενοδόχων Ηρακλείου.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση που θα έχουν το Πάσχα εμφανίζονται και οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς, για όσα ξενοδοχεία ανοίξουν  και δεν έχουν υποστεί ζημιές μετά  το σεισμό. Σε αυτό έχει συντελέσει και το γεγονός ότι έχουν μειωθεί κατά 50% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.